Якщо ви ставите питання, яке м’ясо підходить для кето-дієти, у нас є чудова новина: майже всі види м’яса дозволені. Звичайне м’ясо не містить вуглеводів і багате на білок, що робить його ідеальним продуктом для кетогенної дієти з високим вмістом жирів і низьким вмістом вуглеводів.

М’ясо є чудовим вибором для кето-дієти і, швидше за все, стане значною частиною вашого раціону. Білок, який міститься в м’ясі, дуже насичує і допомагає знизити апетит і кількість споживаних калорій, зберігаючи при цьому м’язову масу. Тваринний білок є повноцінним, тобто він містить усі необхідні амінокислоти в правильному співвідношенні для побудови нових тканин. На відміну від рослинних білків, тваринний білок легше засвоюється і переробляється організмом.

Ось кілька найкращих тваринних білків, придатних для кето-дієти:

  • яловичина;
  • свинина;
  • курка;
  • лосось.

Крім цих видів м’яса, також підходять інші риби, молюски, ягнятина, дичина, качка, індичка та багато інших.

 М’ясо, якого слід уникати при кето

Хоча більшість видів м’яса підходять для кето-дієти, деякі види краще уникати через високий вміст вуглеводів. До них належать:

  • м’ясо в клярі або паніровці, наприклад, курячі нагетси або смажене рибне філе;
  • м’ясо в солодких соусах, таких як соус барбекю;
  • готові фрикадельки або м’ясний рулет, які часто містять панірувальні сухарі.

Найкраще м’ясо для кето

Смак м’яса може сильно впливати на ваше бажання його їсти, тому важливо вибирати м’ясо, яке вам подобається. На смак м’яса можуть впливати різні чинники, як-от спосіб вирощування тварини та спосіб приготування.

Деякі види м’яса простіші в приготуванні та більш універсальні. Наприклад, м’ясний фарш швидко готується і може використовуватися для приготування бургерів, фрикадельок, м’ясного рулету, запіканок, супів і багатьох інших страв.

На кето-дієті з високим вмістом жирів важливо враховувати жирнокислотний профіль м’яса, або види жирів, які воно містить. Деякі тварини містять більше жирів омега-6, які пов’язані із запаленням. Якщо ви дотримуєтеся кето-дієти через її протизапальні ефекти, краще вибирати м’ясо з меншим вмістом жирів омега-6.

У підсумку, найкращими видами м’яса для кето-дієти є яловичина, свинина і курка. Усе звичайне, необроблене м’ясо підходить для кето і містить мало вуглеводів, тож вибір дійсно великий.